Шановні випускники Буковинського державного медичного університету!

У 2019 році  університет святкуватиме 75-річчя. У зв’язку з цим  планується проведення різноманітних заходів, в тому числі і презентації художньо-мистецьких робіт випускників БДМУ.

...

На кафедрі гігієни та екології обговорили сучасні концепції превентивного харчування

На кафедрі гігієни та екології обговорили сучасні концепції превентивного харчування

У рамках відзначення Всесвітнього дня здоров'я на кафедрі гігієни та екології керівником студентського наукового гуртка кафедри старшим викладачем Кушнір О.В. був організований круглий стіл «Сучасні концепції превентивного харчування».

У ньому взяли участь викладачі та члени СНТ кафедри, студенти 10, 31-ї груп ІІІ курсу (спеціальність «Лікувальна справа») та 5-ї групи ІІІ курсу (спеціальність «Педіатрія»). Основні положення раціонального харчування нагадала всім присутнім Кордунян Олександра, після чого провела вікторину, у якій навела цікаві відомості про деякі продукти харчування та їх складові. Которажук Марія та Поліщук Оксана представили змістовні доповіді «Превентивне харчування як складова первинної профілактики цукрового діабету» та «Корекція харчування як один з аспектів профілактики атеросклерозу». Бабій Наталія у доповіді «Нейропсихонутріціологія» розповіла цікаві факти про вплив деяких нутрієнтів їжі на інтелект та психічну діяльність, а Кузик Ганна висвітлила основні положення середземноморської та скандинавської дієт, які успішно застосовуються з метою профілактики серцево-судинної патології.

Учасники круглого столу взяли активну участь у дискусії щодо причин широкого розповсюдження «хвороб цивілізації», виділили переваги здорового харчування як необхідної складової їх профілактики та дійшли спільної думки, що «здорове тіло - продукт здорового глузду».