Шановні випускники Буковинського державного медичного університету!

У 2019 році  університет святкуватиме 75-річчя. У зв’язку з цим  планується проведення різноманітних заходів, в тому числі і презентації художньо-мистецьких робіт випускників БДМУ.

...

Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування

Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування
Уже традиційними на кафедрі пропедевтики внутрішніх хвороб Буковинського державного медичного університету стали акції до дня здорового харчування, який у всьому світі відзначають 16 жовтня.
 
 
 
У 2018 році доц. Бобкович К.О. разом зі студентами 31-ої групи ІІІ курсу медичного факультету № 2 провели просвітницьку роботу з пацієнтами І-го терапевтичного відділення КМУ «Міська клінічна лікарня №3».
 
Під час спілкування студенти наголосили на важливості дотримання загальних принципів раціонального харчування. Зокрема, слід надавати перевагу вживанню їжі невеликими порціями, проте часто, та слідкувати за індексом маси тіла (ІМТ) в межах 18-25 кг/м2.
 
Раціон повинен бути  різноманітним,
 
переважно рослинного походження і включати свіжі та екологічно чисті овочі та фрукти. В помірній кількості слід вживати рис і картоплю, хліб – тільки цільнозерновий, макаронні вироби – твердих сортів пшениці. Частка жирів у раціоні складає 30% за рахунок рослинної, зокрема оливкової, олії, жирної риби. Як доказ – тривалість життя прихильників середземноморської дієти та японців. Щодня слід їсти нежирні молочні продукти, обмежити використання рафінованих цукрів, солі, загальна кількість останньої не повинна перевищувати 1 чайної ложки на добу. На Буковині, як ендемічному районі, необхідно вживати йодовану сіль. Алкоголь можна вживати у добовій дозі 60 мл горілки або 200 мл натурального вина. У невеликих регулярних кількостях він може допомогти захиститися від серцевих захворювань, але, у разі проблем з печінкою, навіть така доза буде лишньою.
 
Оскільки робота проводилася із пацієнтами терапевтичного профілю, було наголошено, що за наявності захворювань, харчування повинно відповідати не тільки загальним принципам, але й бути адаптованим до дієтичних рекомендацій при відповідній патології. Зокрема, студенти роздали інформаційні матеріали зі вказівками щодо харчування при захворюваннях серцево-судинної системи.
 
Галерея зображень
Галерея зображень: 
Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування
Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування
Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування
Студенти БДМУ розповіли пацієнтам Чернівецької лікарні №3 про здорове харчування