Раціональне харчування

1 відповідь [Останній допис]
Зображення користувача Медуха Н.В..
Не в мережі
Зареєстровано: : 12.01.2014

Щоб допомогти організму ефективно протистояти холодів , потрібно грітися не тільки зовні, але і зсередини. Тож варто додати в своє щоденне меню продукти, що володіють зігріваючими властивостями.

Мед

Будь-який  мед , незалежно від сорту , володіє цілим списком корисних властивостей, що роблять його ідеальним десертом в холодну пору року. Він миттєво викликає прилив крові , насичує енергією, тонізує, а також зміцнює імунітет.

Горіхи

Тим , хто досі вибирає для себе ідеальний варіант перекусу, варто запам'ятати : надзвичайно поживні і корисні горіхи - мабуть, самий здоровий спосіб підкріпитися і підтримати свій організм в морози. Взимку варто віддати перевагу багатому маслами фундуку . Можна їсти його просто так або приготувати з ним хрустке печиво.

Прянощі

Ефірні масла , якими багаті деякі " зігріваючі " прянощі , такі як кориця , гвоздика , імбир , мускатний горіх , творять справжні чудеса. Вони здатні не тільки віддати людині своє тепло , але й зняти стрес і підняти настрій. Щоб відчути це на собі , досить додати щіпку меленої кориці до звичної ранкової вівсянки або трохи гвоздики до кави - на індійський манер. Але найвірніший спосіб розігнати кров і по-справжньому підбадьоритися - свіжозаварений чай з імбиру .

Сухофрукти

В умовах зими " зігріваючі " і повні вітамінів і мінералів сухофрукти - прекрасна альтернатива свіжим фруктам і ягодам. Щоб зарядитися енергією літніх фруктів на весь довгий зимовий день , візьміть за правило включати сухофрукти в свій сніданок .

 

Зображення користувача Любеля Ю.В..
Не в мережі
Зареєстровано: : 30.09.2012

ТОП-5 кращих рослинних джерел білка спаржа Якщо ти шукаєш джерела рослинного білка , зверни увагу на спаржу . Цей корисний овоч багатий вітамінами і мінералами. У 100 г спаржі міститься 3,2 г білка , при цьому спаржа низькокалорійна . А завдяки наявності в цьому овочі спаржевої кислоти , сприяє поліпшенню роботи нирок і допомагає виведенню шлаків з організму. кольорова капуста Ти можеш не любити кольорову капусту , проте включати її в своє меню необхідно . У 100 г цвітної капусти міститься 2,3 г білка і велика кількість поживних речовин , які сприяють зменшенню ризику розвитку раку і серцево- судинних захворювань. арахіс Арахіс - смачний і корисний продукт , в 100 г якого міститься майже 26 г білка. Арахіс можна їсти сирим , трохи підсмаженим або додавати в салати та інші страви. Овес Якщо в овес додати банан і корицю , вийде відмінний варіант для сніданку. Адже овес - відмінне джерело клітковини , яка стабілізує рівень цукру в крові , а крім того , в одній його чашці міститься 6 г білка. Боби мунг або квасоля золотиста Боби мунг є відмінним джерелом клітковини , білка і амінокислот. Споживання паростків квасолі надає протизапальну дію і нормалізує роботу ШКТ. У чашці квасолі золотистої міститься 3,1 г білка.